КОГА БИВШАТА Е ПРОСТО ПРЕДИШНАТА

От известно време сте с един човек, изградили сте доверие и чувствате връзката, като сериозна. Отношенията ви се задълбочават и това е чудесно. Ако Ви звучи познато, то вероятно много скоро ще започнете да поглеждате доста собственически върху половинката си. Ясно Ви е че в миналото е имало и други гаджета, но те са бивши… Когато бившето гадже е образ в мислите Ви то е незначителна частица от миналото… Какво се случва, когато тази частица ви срещне на улицата съвсем случайно?…

revnostL
Неговата бивша приятелка – превръща ли се в нова съперница? Започва да звъни по телефона и дори да ви идва на гости. Вашият партньор ви уверява, че между тях няма нищооооо… освен дружески отношения и я нарича добра семейна позната.
Вие сте в паника – какво ще стане, ако в отношенията между двамата припламне искра?
Като начало, установете какви чувства предизвиква тази жена в партньора ви, колко време са били заедно и каква е причината за раздялата им. Ако инициаторът е вашият партньор – добре, защото мъжете рядко живеят със спомените. Но ако причината е тя – необходимо е внимателно да вникнете в техните отношения. Поговорете спокойно – попитайте любимия човек как би се почувствал той, ако вие започнете да се срещате с бивше гадже? Как би реагирал?
Ако, обаче вашата половинка нарочно провокира ревността Ви, за да привлече вниманието Ви? Замислете се дали сте му обръщали достатъчно внимание. Освежете връзката! Добавете нещо ново в отношенията си. Направете си нова прическа, например, отидете на романтичен уикенд. Бъдете сигурни, че той ще ви погледне с други очи.
Не контролирайте всяка негова стъпка. Напротив, ако той помага на предишната си приятелка, вие пък си направете среща с приятели от бившата си компания – но това е много опасна игра. Ако той ви е верен тогава ще го тласнете към изневяра, поради наличието на много фактори:
• Тя явно го желае!
• Той има спомени с нея.
• Отношенията ви са се поразклатили, заради появата на бившата.
• Вие сте станала подозрителна.
• Ако започне и да Ви ревнува тогава вероятността да изневери под предтекст, че се е съмнявал във Вас е твърде голяма.
Revnost-54328f0614547
Вариант 2 – може да се опитате да се сближите със съперницата си и да намерите общи интереси. Това е възможно. Може да отидете на кафе, на шопинг… нали сте „само познати”. Важно е , той да не е с вас! Така ще имате възможност да я опознаете, а може да се окаже и много мил и приятен човек. Но внимавайте, защото има жени, които са толкова хитри, че ще ви отмъкнат мъжа под носа, без да се усетите.
Да Ви съветват приятелки е много лесно, но за жалост почти винаги грешно – дали от наивност, неопитност или просто женска злоба съветите не винаги са правилни… Някои смятат, че прелюбодеецът трябва да бъде заточен вън от живота Ви завинаги! Това не е лесно… Поставете се на мястото на другия. Поговорете с него – припомнете му, че тя е част от неговото минало и има причина това да е така. Ако простите изневяра и нещата се оправят, то тогава, след време, ще има моменти, когато ще се ужасявате какво би станало, ако тогава се бяхте поддали на емоциите си. Обаче не правете компромиси със себе си – самоуважението е много важно.
revnost-29114-500x334

Bookmark the permalink.

Comments are closed