ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ТЕСТ ЗА ДОПАМИН И СЕРОТОНИН

Чувствате се депресирани? Не можете да се съсредоточавате?
Знаете ли, че това би могло да се дължи на липса на та серотонин и допамин?
Това са химически вещества в мозъка и когато те са в нормалните нива създават усещане за благополучие и задоволство.
Д-р Джон Грей – световно известен специалист и изследовател, дава насоки как можем да се погрижим за здравето и щастието си, чрез хранителен режим и изграждане на комуникационни умения. Той препоръчва хранителна програма, която помага на тялото да създаде повече серотонин и допамин.
Направете този тест, за да разберете дали равнището на допамин и серотонин е ниско, нормално или високо
Заснемане

ВНИМАНИЕ: Запишете на кои от въпросите ще отговорите с „ДА“ и на кои с „НЕ“.
ТЕСТ ЗА МЪЖЕ:

 1. Имаш ли много енергия и страст по време на работа, но не и вкъщи? Работата е стимулираща и предизвикателна, но когато се прибереш в къщи, нямаш енергия?
 2. Намираш ли, че нямаш интерес и страст за взаимоотношенията с партньора си, отхвърляш ли го? Намираш ли за скучен контакта с нея, разсеян ли си когато говориш с жена си?
 3. Ти си невнимателен и нетърпелив? Загубваш ли интерес към това, което тя казва?
 4. Импулсивен ли си?  Не можеш да намериш време за мисъл по проблем около чувствата си?
 5. Разсеян ли си? Но същевременно имаш  мотивация, за да можеш да запомниш футболни мачове, важни бизнес разговори или проблеми по време на работа?
 6. Винаги ли искаш да решиш проблемите си веднага и говориш емоционално.
 7. Недостъпен ли си емоционално?
 8. Имаш ли тунел визия? Можеш ли да се съсредоточиш само върху големите проблеми и да игнорираш децата си? Дори да знаеш, че проблема на децата ти не търпи отлагане на вниманиЬието ти?
 9. Пристрастяваш ли се към вещества или поведение като прекомерно спортуване, тютюнопушене, захар, кафе, работа, прекалено гледане на телевизия?
 10. Мислиш ли, че имаш нужда от пространство и разстояние след секс? Заспиваш ли веднага след секс?

ТЕСТ ЗА ЖЕНИ:

 1. Ти си гладна и партньора ти чака известно време, за да се нахраниш. Кръвното ти налягане е ниско и през този период пропускаш всяко добро нещо, което партньора ти прави за теб?
 2. Имаш ли внезапни промени в настроението?
 3. Ти си по-малко автономна, отколкото е нормално?
 4. Обичаш да ти дават прекалено много… често се движиш от чувствата на прекомерната грижа, задължения и отговорност на другите?
 5. Не си сърдита не те боли, когато даваш прекалено много?
 6. Имаш ли нереалистични очаквания, мислиш ли, че партньора ти знае начина, по който се чувстваш и мислиш?
 7. Чувстваш ли необходимост да помогнеш на партньора си, въпреки че той не няма нужда от тази помощ? Ти си тази, която иска да промени мирогледа му и да му предложи нови съвети?
 8. Чувстваш ли се безпомощна за работата, която е твърде много – а ти нямаш време да я свършиш?
 9. Имаш ли признаци на хронична нужда, силни чувства за вина, изоставяне и безнадеждност, безразличие към живота, изтръпване или усещане за еднообразие, невъзможност да спиш през нощта, липса от страст или интерес, резистентност към забавление, хронична умора, прекомерен глад?
 10. Имаш ли наднормено тегло и ядеш ли много, за да притъпиш неприятни емоции?

Ако имаш „да“ на повече от 5 отговора, значи имаш химичен дисбаланс. Според д-р Грей повечето от нас имат този дисбаланс. Как да коригираш недостатъците и дисбалансите?

ОТГОВОРЪТ:

Намалете захарта, млечните продукти, хляб, преработените храни, хидрогенираните мазнини и алкохол. За други методи се обърнете към психолог

Bookmark the permalink.

Comments are closed