КАК НАШЕТО ПОВЕДЕНИЕ СЕ ВЪЗПРИЕМА ОТ ХОРАТА

1. Когато група от хора се смеят, човек инстинктивно търси с поглед онези от групата, които чувства най-близки или съответно, които иска да му бъдат най-близки

2. Хвърлете един поглед към краката на хората, когато разговарят с вас: ако краката им сочат настрани от вас, човекът, с когото разговаряте иска да приключи разговора.

3. Когато излизате за първи път на среща с някой човек заведете го на място, което е много вълнуващо и силно емоционално, така те ще асоциират с вас това вълнуващо чувство в последствие.

4. Когато се запознаете с някой опитайте се да забележите и да запомните какъв цвят са очите на човека. Хората ще ви харесат повече, когато сте имали по-голям зрителен контакт с тях.

5. Когато работите в сферата на услугите и ежедневно имате директен контакт с клиенти сложете огледало зад себе си. Клиентите ще бъдат по-мили с вас, защото никой не иска да вижда себе си в ролята на гадняр.

6. Повечето хора не могат да определят каква е разликата между увереност и истинските компетенции. Ако вие наистина изглежда знаете какво правите другите ще са по-благосклонни да се навъртат около вас и да ви се доверяват.

7. Ако сте на голяма среща с много хора и очаквате, че някой може да ви атакува за нещо седнете до този човек. Така ще го обезкуражите до известна степен, и ако не ви се размине напълно, то със сигурност атаката ще е много по-безобидна.

67618028_10215255674765260_213582173804953600_n

8. Затръшващата се врата – много е вероятно човек да се съгласи да ви направи по-малка услуга, ако преди това се е случвало да ви откаже един-два пъти да ви направи по-големи.

9. Ако изглеждате истински щастливи и развълнувани да видите някой човек, следващият път, когато се срещнете най-вероятно и другия ще ви приеме по-радушно. Кучетата ни прилагат този трик през цялото време.

10. Преди начало на интервю си представете себе си като стар приятел с човека, който ви интервюира. Вие сте тези, които можете напълно да контролирате начина, по който приемате дадена ситуация, а в такива моменти да се чувствате комфортно е безценно.

11. Изразяването на емоции е начин да предизвикате емоции. Ако искате да се почувствате щастливи усмихнете се колкото се може по-широко.

12. Ако зададете въпрос на някого и той отговори само отчасти на въпроса запазете мълчание и поддържайте зрителен контакт с човека. Отговарящият ще предположи, че първият отговор не е бил достатъчно добър и ще продължи, за да доизясни казаното с допълнителна информация

Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *